به خاطر سود 400 درصدی، طفره می‌روند

به گزارش فناوری فرهنگی، «صاحبان فروشگاه‌های صنایع دستی در خیابان نجات الهی به دلیل آنکه با دریافت نشان اعتماد درباره قیمت‌ها شفاف سازی صورت می‌گیرد و دیگر نمی‌توانند 400 درصد سود روی محصولات‌شان بکشند، از پذیرفتن آن شانه خالی می‌کنند.»

درباره برنامه‌ای که معاونت صنایع دستی استان تهران برای خیابان شهید استاد نجات الهی (ویلا) دارد، بیان کرد: قرار است نشان اعتماد (گواهی معتبری برای فروشگاه‌های صنایع دستی کشور) به فروشگاه‌های صنایع دستی این خیابان داده شود.

او ادامه داد: مدتی پیش با رییس اتحادیه صنایع‌دستی دیدار و گفت‌وگو داشتیم. فروشگاه‌ها زیر نظر اتحادیه‌ فروشندگان صنایع‌دستی و آثار عتیقه هستند و رئیس اتحادیه اظهار کرد، ما درباره نشان‌دار کردن فروشگاه اطلاع‌رسانی کافی را انجام داده‌ایم، اما صاحبان فروشگاه‌ها به دلیل آنکه با دریافت این نشان درباره قیمت‌ها شفاف‌سازی صورت می‌گیرد و دیگر نمی‌توانند 400 درصد سود روی محصولات‌شان بکشند، از پذیرفتن آن شانه خالی می‌کنند.

معاون صنایع دستی استان تهران افزود: ما تصمیم داریم بوسیله نشان اعتماد، نظارت لازم را روی فروشگاه‌های صنایع دستی خیابان استاد نجات‌الهی داشته باشیم تا تورهای گردشگری را برای خرید به سمت فروشگاه‌هایی که این نشان را دارند سوق دهیم و مطمئن باشیم فروشگاه‌هایی که دارای این نشان هستند، صنایع دستی ایرانی با قیمت‌های معقول به گردشگران می‌فروشند.

مریخی درباره اینکه آیا مذاکراتی با معاونت گردشگری مبنی بر اینکه نظارتی روی عملکرد راهنمایان تورهایی که گردشگران را برای خرید صنایع دستی به فروشگاه‌های خاصی که از آنها پورسانت دریافت می‌کنند می‌برند، انجام شده است یا نه؟ پاسخ داد: معاونت گردشگری باید نظارت یا راهکاری برای این موضوع داشته باشد. البته درباره این موضوع با معاونت گردشگری استان تهران به صورت شفاهی صحبت شده است، اما تفاهم‌نامه کتبی نداشته‌ایم.

او همچنین در پاسخ خبرنگار ایسنا مبنی بر حق کپی رایت طرح‌های هنرمندان صنایع دستی گفت: حدود 2 ماه است که وزارت ارشاد این موضوع را پیگیری و اقدامات لازم مبنی بر ثبت حق اثر به نام مولف را انجام می‌دهد.

به گزارش ایسنا، معاون صنایع دستی استان تهران درباره اینکه بعد از ثبت اثر چه تضمینی وجود دارد که فرد دیگری از اثر مولف کپی‌برداری نکند، بیان کرد: بعد از اینکه اثری ثبت شود و فرد دیگری اقدام به کپی‌برداری کند، صاحب اثر حق شکایت دارد.

نشان اعتماد، گواهی معتبری برای فروشگاه‌های صنایع دستی کشور است که به ابتکار دفتر صادرات صنایع دستی کشور راه‌اندازی شده و صدور آن به طور رسمی از مهرماه 1394 آغاز شده است. این طرح برای اولین‌بار در فروشگاه‌های صنایع دستی استان اصفهان اجرا شد.

 پویا محمودیان – مدیرکل دفتر صادرات صنایع دستی – پیش از این درباره استقبال از نشان اعتماد در استان‌های اصفهان،‌ همدان و اصفهان خبر داده و گفته بود: خوشبختانه پس از اعطای نخستین نشان اعتماد در اواسط مهر ماه به دو فروشگاه صنایع‌دستی در شهر اصفهان، استقبال قابل توجهی از سوی فروشندگان صنایع‌دستی برای دریافت این نشان صورت گرفته است. استان‌های اصفهان، همدان و خراسان رضوی بیشترین تقاضا را برای دریافت نشان اعتماد داشته‌اند و امیدواریم به زودی اعطای این نشان را به فروشگا‌ه‌های صنایع دستی در اقصی نقاط کشور داشته باشیم.

او علت استقبال از این نشان را ویژگی‌های آن دانست و افزود: دریافت این نشان برای فروشگاه‌های صنایع دستی دستاوردهای مختلفی دارد، برای مثال اسم آن فروشگاه در لیست معتبر تور لیدرها و مراکز اطلاع رسانی قرار می‌گیرد. همچنین این فروشگاه‌ها برای تأمین جوایز غیرنقدی به بانک‌های مختلف ارائه خواهد شد و اگر ارگان‌ها یا نهادهای مختلف کشور بخواهند خرید عمده صنایع دستی داشته باشند، فروشگاههای دارای نشان اعتماد در اولویت قرار دارند.

مدیر کل صادرات صنایع دستی کشور درباره نحوه صدور این گواهی نیز توضیح داده بود: هر فروشگاه برای اخذ این گواهی باید واجد شرایطی مثل کیفیت بالای محصولات، قیمت‌های کارشناسی شده و ارائه کالاهای ایرانی باشد. تا پس از بررسی‌های معاونت صنایع دستی هر استان این گواهی با امضای مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هر استان و رئیس اتحادیه صنف هر استان به متقاضیان داده شود.

نشان اعتماد، گواهی معتبری برای فروشگاه‌های صنایع دستی کشور است که به ابتکار دفتر صادرات صنایع دستی کشور راه‌اندازی شده و صدور آن به طور رسمی از مهرماه 1394 آغاز شده است.

منبع: ایسنا

کانال

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد