به گزارش پایگاه فناوری فرهنگی، شکی نیست که رشد قارچ گونه استفاده از فضای مجازی و مخصوصا شبکه های اجتماعی با توجه به علاقه مردم به این مرحله رسیده است. علاقه ای که اکنون دیگر سن و سال نمی شناسد، به گونه ای که استفاده از شبکه های اجتماعی از سنین نوجوانی و جوانی عبور کرده و به میانسالی و حتی کهنسالی رسیده است.
در چنین شرایطی با توجه به علاقه بدون مرز برخی مردم به این شبکه ها، فناوری های دیگری که می تواند استفاده های بهینه تری برای مردم فراهم سازد، بیکار نبوده و به پیشرفت خود ادامه می دهد.
اما در هر صورت با توجه به اینکه این پیشرفت ها تنها با بهبود شرایط اینترنت کشور پدید می آید، در نتیجه ارتقاء سطح کمی و کیفی آن می تواند کار آسان اینترنت را برای مردم آسان تر کند.
فناوری جدیدی به نام ip media
یکی از شبکه های جدیدی که با جهان اینترنت سروکار دارد و می تواند با رشد چشمگیری مردم را به خود جذب کند، سرویس رادیو و تلویزیون اینترنتی (ip media)است. این ابزار نوین که مرحله نخست آن در دهه فجر دوسال قبل به بهره برداری رسید، سیستمی تعاملی است که دسترسی به آن با استفاده از اینترنت مقدور می باشد.
چنینی سیستمی می تواند این قابلیت را به وجود بیاورد که کاربر دیگر نیازی به آنتن نداشته باشد. به عبارت دیگر کانال ها به صورت موج دریافت نمی شوند، بلکه سیگنال بر روی خط تلفنی که به شبکه جهانی اینترنت متصل است، منتقل می شود. البته این اتفاق ملزم به نصب یک دستگاه مبدل، معروف به ستآپ باکس است.
ستاپ باکسِ مخصوص (ip media) به تلویزیون وصل می شود. بعد از وصل آن به تلوزیون دیگر مردم هستند که تصمیم می گیرند، چه برنامه ای را در چه زمانی ببینند. می توانند برنامه زنده را متوقف کنند و دوباره با یک دکمه برنامه ادامه پیدا کند.
از جمله مزایای ip media
قابلیت ماشین زمان فعلا تا ۱۲ ساعت پیش بینی شده است و مردم در تمام برنامه ها قادر خواهند بود تا ۱۲ ساعت به عقب برگردند و اینگونه کاربران دسترسی به آرشیو دارند. تمام فیلم هایی که از خط تایید کیفیت و کنترل محتوا توسط سروش رسانه انجام خواهد شد، عبور کند این در شبکه قرار می گیرد و صدها و هزاران فیلم سینمایی و سریال در دسترس قرار خواهد گرفت.
در همین آرشیو هم ماشین زمان وجود دارد و دقیقا به عنوان دستگاه سینمای خانواده استفاده می شود (ip media) قابلیت های دیگری هم دارد از جمله انواع بازیهای تحت وب یا خدمات عمومی مثل ایران گردی، کنترل ترافیک، دسترسی به پایگاه های اطلاع رسانی سازمان ها و موسسات و بانک ها و پرداختهای بانکی.
یک کاربر تا تعداد نامحدودی کاربر می توانند از این سیستم استفاده بکنند. یعنی فقط برای منطقه خاصی می توان تبلیغ خاصی را انجام داد.
چگونه به ip media دسترسی پیدا کنیم؟!
اما نکته قابل تامل درباره ip media و دسترسی ساده ایرانیان به آن، رسیدن به یک نطقه آرمانی در حوزه فناوری اطلاعات است که یکی از اصلیترین الزامات نیل به آن نقطه آرمانی، دستیابی به شبکه ملی اطلاعات است. اما شبکه ملی اطلاعات چیست و چگونه می توان به آن دست یافت؟!
شبکه ملی اطلاعات چیست؟
شبکه ملی متشکل از زیرساختهای ارتباطی، مراکز دادهی توسعه یافته داخلی دولتی و غیردولتی و همچنین زیرساختهای نرمافزاری است که در سراسر کشور گسترده شده است. این شبکه ظرفیت لازم برای “نگهداری و تبادل امن اطلاعات داخلی درکشور به منظور توسعهی خدمات الکترونیکی” و “دسترسی به اینترنت” از طریق بستر ارتباطی باند پهن سراسری برای کاربران خانگی، کسبوکارها و دستگاههای اجرایی را فراهم میکند.
این شبکه تجمیع کننده شبکههای اختصاصی، محلی و ملی در کشور است که از دو بخش اختصاصی و عمومی تشکیل میشود. بخش اختصاصی برای ارتباط و تبادل اطلاعات و خدمات دستگاههای اجرایی با یکدیگر و بخش عمومی برای ارایه خدمات به کاربران عمومی است و این دو بخش در نقاطی نظیر مراکز داده با یکدیگر اتصال دارند.
ماموریتهای شبکه ملی اطلاعات
– صرفه جویی و کاهش هزینه های ارتباط با اینترنت در کشور به وجود می آید.
با ساماندهی این شبکه بهره برداری حداکثری از توان بخش خصوصی از طریق ایجاد فضای رقابتی عادلانه به وجود می آید و می توان انتظار داشت بستر ارتباطی امن و پیشرفته برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور فراهم شود و مهمتر از آن شرایط صرفه جویی و کاهش هزینه های ارتباط با اینترنت در کشور به وجود می آید.
از جمله اهداف این شبکه می توان به موراد ذیل اشاره کرد:
– دسترسی کاربران ایرانی به پهنای باند ۲۰ مگا بیت بر ثانیه در شبکه ملی اطلاعات
-پرداخت ۸۰ درصد پرداختها به صورت الکترونیکی
– ارائه الکترونیکی صد درصد خدمات دولت به دولت
– اتصال ۶۰درصد از خانوارها و کلیه کسب و کارها به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت تا پایان برنامه پنجم
– کسب رتبه دوم منطقه ای سرانه پهنای باند و سایر شاخصهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان برنامه
– بدست آوردن سهم ۲ درصد صنعت ICTدر تولید نا خالص داخلی تا آخر برنامه
– اتصال کلیه دستگاهها به شبکه ملی اطلاعات
– با افزایش باند پهن جهش در رشد تولید ناخالص ملی کشورتا پایان برنامه پنجم , (با توجه به اینکه افزایش ۱۰ درصدی در ضریب نفوذ فناوری اطلاعات باعث افزایش تولید ناخالص ملی به میزان ۴/۱ درصد در کشورهای پیشرفته و ۲/۱ درصد در کشورهای توسعه یافته می شود.)
با همه این اوصاف به نظر می رسد باید حتما زیر ساخت های این شبکه هر چه سریعتر فراهم شود تا رسما ایرانی ها طعم شیرین شبکه ملی را بچشند.از طرفی دیگر مطالبه مردم برای رهایی از شرایط نه چندان مساعد اینترنت کشور می تواند مسئولین را به این تکاپو بیاندازد تا هر چه سریعتر این شرایط عملی شود.
استفاده از ip media و برنامه های این چنینی که شاید در کشور شرایط فعالیت آنها با شبکه ملی اطلاعات در کشور فراهم شود، می تواند نسل جدیدی از پیشرفت فناوری را در کشور برای مردم رونمایی کند.
در هر صورت شرایط موجود نشان می دهد حرکت به این سمت توسط مسئولان مربوطه لاک پشتی است که باید با توجه به ذائقه مردم به منظور استفاده از این شبکه ها باید سریعتر و جسورانه تر از گذشته شود مسئله ای که قطعا با آشنایی بیشتر مردم از برنامه های این چنینی که تا چه میزان می تواند به آسایش آنها کمک کند،مطالبه آنها را بیشتر می کند.
اما در هر صورت به این نکته هم باید توجه داشت که هر تکنولوژی و پیشرفتی شاید معایبی هم داشته باشد اما قطعا نمی توان با حذف آن به فکر برطرف ساختن آن بود چرا که مطمئنا مزایای این طرح بیشتر از آن است و به دلیل استفاده از مزایا باید با مدیریت در جلوی معایب آن ایستاد.
شبکه اینترنت از بدو تاسیس تا کنون خدمات بسیاری زیادی برای بشر فراهم کرده اما در بعضی مواقع همین اینترنت قابلیت بدترین استفاده ها را هم داشته است.امروزه بسیاری از کلاهبرداری ها و انتشار تصاویر غیر اخلاقی توسط کاربران بداخلاق اینترنت انجام می شود اما همین ابزار نوین برترین استفاده ها را برای کاربران پدید می آورد.
پس نباید به این بهانه از غافله عقب ماند بلکه باید با فراهم کردن شرایط استفاده مفید بهترین خدمت رسانی را به مردم و مخصوصا وقت آنها انجام داد.
منبع: جهان نیوز