تقاضای دانش بنیان ها برای دریافت وام ظرف ۳ روز بررسی می‌شود

به گزارش فناوری فرهنگی، مهدی محمدی ، با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکت های دانش بنیان، شرکت های خلاق و استارت‌آپها برای جبران ضرر و زیان ناشی از بحران کرونا گفت: ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی از فروردین ماه ۹۹ یک لاین تخصصی برای بررسی وضعیت شرکت های دانش بنیان و استارت‌آپ‌های حوزه دیجیتال که در دوران کرونا، متحمل ضرر و زیان شده اند، ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: بررسی های صورت گرفته از وضعیت کسب و کارهای این بخش در دوران شیوع کرونا نشان داد که کسب و کارهای مربوط به گردشگری، فروش بلیط، صنایع خلاق و استارت‌آپهای مرتبط با فروش سینما، تئاتر و موسیقی در این دوران با افت شدید مواجه شده و نیازمند دریافت کمک و تسهیلات هستند.

محمدی افزود: نحوه ارزیابی کسب و کارهای آنلاین و میزان افت و یا رشد آنها به آسانی و بر مبنای معیارهایی چون میزان بازدید از وب سایت، رتبه بندی در الکسا، تعداد دانلود اپلیکیشن و یا وضعیت استفاده روی اپلیکیشن های مرجع قابل تشخیص است و از این طریق ارائه تسهیلات مورد نیاز در صورت درخواست، انجام می شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه برای حوزه های غیر آنلاین این موضوع کمی سخت تر می شود و ما با ایجاد یک کارگروه سعی کرده ایم که مشکلات این بخش را شناسایی کرده و از آنها حمایت کنیم، گفت: در این کارگروه درخواستهای شرکت های دانش بنیان و خلاق حوزه دیجیتال که نیازمند کمک هستند را بررسی کرده و تسهیلات در اختیارشان می گذاریم.

وی اضافه کرد: این درخواست ها پس از ارسال، حداکثر ظرف مدت ۳ روز مورد بررسی قرار می گیرد و تسهیلات از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت مستقیم و یا از طریق سایر صندوق های وابسته به معاونت علمی در اختیار این شرکت ها قرار می گیرد.

محمدی افزود: تاکنون نیز به برخی از شرکتهای بزرگ این حوزه که به دلیل بحران کرونا با مشکل مواجه شدند تسهیلات چند میلیاردی در قالب وام کم بهره واگذار کردیم.

وی مهمترین هدف از این مدل حمایتی را جلوگیری از تعدیل نیروی این شرکتها به دلیل مشکلات مالی عنوان کرد و گفت: برای این تسهیلات سقفی نگذاشته ایم اما  یکی از شاخص هایی که برای تخصیص وام با بهره کم برای این شرکت ها درنظر گرفته شده، این است که نباید تعدیل نیرو در این شرکت ها اتفاق بیفتد. اما در صورتی که تعدیل نیرو به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از بحران کرونا صورت گرفته باشد، وام با بهره بانکی در اختیارشان قرار می گیرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی نحوه بازپرداخت این تسهیلات را به مدت ۱۸ تا ۳۶ ماه و با یک دوره تنفس ۶ ماه تا یک سال اعلام کرد و افزود: شرکتهای متضرر از بحران کرونا، می توانند درخواست دریافت تسهیلات خود را به صورت مستقیم به این ستاد اعلام کرده و یا از طریق معاونت سیاستگذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال کنند.

به گفته محمدی، ارائه این تسهیلات به کسب و کارهای دانش بنیان و خلاق حوزه دیجیتال فعلا ادامه دارد، چرا که مشکلات بسیاری از این کسب و کارها به تازگی شناسایی و احصا شده است.

منبع: مهر

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد