مجوز گردشگری کشاورزی داده می‌شود

به گزارش فناوری فرهنگی، ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی پیرو برگزاری نشستی با ارگان‌های فرابخشی مرتبط از جمله «وزارت جهاد کشاورزی»، «سازمان حفاظت محیط‌زیست»، «بنیاد مسکن انقلاب اسلامی»، «امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور»، «مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب»، «اتاق بازرگانی» و نیز «معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارت» متبوع، گفت: با تصویب نهایی و ابلاغ دستورالعمل اجرایی گردشگری کشاورزی، امکان صدور مجوز تخصصی برای اشخاص حقیقی و حقوقی که در راستای گردشگری کشاورزی فعالیت می‌کنند یا خواهند کرد محقق و بستر قانونی نظارت بر فعالیت و عملکرد فعالان دارای مجوز تخصصی نیز ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه گردشگری کشاورزی شاخه‌ای از گردشگری است که در آن، کارآفرینان کشاورزی و اعضای خانوار آن‌ها، خدماتی را برای فراهم شدن امکان مشارکت عملی و اقناع نیازهای بازدیدکنندگان در محیط‌های کشاورزی ارائه می‌کنند و گردشگران در ازای برخورداری از خدمات مذکور، هزینه‌ای را به کشاورز و خانوار وی می‌پردازند؛ گفت: فعالیت‌ها و برنامه‌های گردشگری کشاورزی به استناد ماده (۱) آئین‌نامه «ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر فعالیت آن‌ها» مطابق بند (ج)، با موضوع «محیط‌ها و پارک‌های طبیعت‌گردی و گردشگری روستایی و عشایری» به عنوان یکی از اولویت‌های عملیاتی در برنامه‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار گرفته است.

وی افزود: همچنین در جریان سفرهای استانی وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و بازدیدهای به عمل آمده ایشان از مزارع گردشگری که به دلیل عدم وجود بسترهای قانونی، بدون مجوز در حال فعالیت بودند، با توجه به درخواست متقاضیان جهت قانونمند کردن این فعالیت‌ها و ایجاد فرصت‌های شغلی، دستور ویژه‌ای از طرف وزیر محترم بر رفع مشکل آن‌ها صادر شد.

معاون گردشگری با بیان اینکه در سال گذشته نیز با توجه به تاکید کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست و همچنین کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی بر صدور مجوز گردشگری کشاورزی، این امر شتاب بیشتری گرفت؛ یادآور شد: از این رو پیوند صنعت گردشگری و کشاورزی، مستقلاً به عنوان یکی از برنامه‌های معاونت گردشگری در دستور اقدام قرار گرفت.

تیموری تشریح کرد: ابتدا طی نشستی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی دستگاه‌های اجرایی مسئول «وزارت میراث‌فراهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان حفاظت محیط‌زیست، اتاق بازرگانی و سایر دستگاه‌های مربوطه» در این حوزه شناسایی شد و سپس جلسات متعدد مشترک فی مابین این نهادها و ذینفعان بخش خصوصی جهت تدوین راهکارهای مناسب و قانونی به منظور ارائه مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی صورت پذیرفت.

معاون گردشگری خاطرنشان کرد: علاوه بر بررسی الگوها و استانداردهای جهانی در خصوص گردشگری کشاورزی، جلسات مکرر کارشناسی با حضور صاحبنظران علمی و فعالان این حوزه نیز برگزار شد و ماحصل این نظرات طی چندین جلسه در کارگروه‌های ملی با حضور نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان حفاظت محیط‌زیست، اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی در معاونت گردشگری مطرح و به مشورت گذاشته شد.

تیموری افزود: تاکنون جهت دستیابی به الگوی مورد توافق دستگاه‌های اجرایی عضو کارگروه ملی، پیشرفت‌های قابل‌توجهی حاصل شده و تقریباً در مراحل نهایی دستورالعمل هستیم که در صورت ابلاغ آن، به‌طور رسمی، بخش گردشگری کشاورزی به حوزه مصادیق و مشاغل گردشگری اضافه خواهد شد و افراد زیادی از مزایای آن بهره مند می‌شوند.

معاون گردشگری گفت: به منظور ارزیابی میدانی و در راستای امکان‌سنجی صدور مجوزهای مربوطه، نخستین نشست فعالان گردشگری کشاورزی ایران در روز پنجشنبه مورخ ۲۲/‏۰۳/‏۹۹‬ با حضور علاقمندان بخش خصوصی، اساتید دانشگاه و نمایندگانی از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، وزارت جهاد کشاورزی، استاندار گلستان و مدیران استانی در مزرعه «توسکا» در شهر گرگان برگزار شد. در این نشست، علاوه بر بازدید حاضرین از مزرعه، دیدگاه‌ها و نکات ارزنده‌ای مطرح و مفاهیم اساسی، خواسته‌های متقاضیان و زمان‌بندی نشست‌های بعدی احصا شد.

بنا به گفته این مقام مسئول، معاونت گردشگری به منظور توسعه زمینه‌های شغلی مرتبط با گردشگری، نسبت به تهیه چندین دستورالعمل و ضوابط فنی از جمله کمپ‌های گردشگری عشایری، مجوزهای مرتبط با گردشگری دریایی، پارک‌های طبیعت‌گردی و غیره اقدام کرده است که در آینده، با پیوستن این زمینه‌ها، اشتغال‌زایی مناسبی در حوزه‌های تخصصی گردشگری ایجاد خواهد شد.

لازم به ذکر است بهره‌مندی از ظرفیت مزارع و زمین‌های کشاورزی در صنعت گردشگری با هدف آشنایی گردشگران با روند کاشت و برداشت محصولات با تاکید بر حفظ ظرفیت تولید در مزارع و نیز قرار گرفتن در گروه جاذبه‌های گردشگری، فرصتی ویژه و زنجیره‌ای از اشتغال و کارآفرینی را به همراه خواهد داشت و با شکل‌گیری خدمات مورد نیاز گردشگران فرصت ویژه درآمدزایی برای کشاورزان و جامعه بومی به شمار می‌آید.

منبع:مهر

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد