مونسان قول داد: سفر در نوروز گران نمی‌شود

به گزارش فناوری فرهنگی، علی اصغر مونسان با اشاره به آغاز فعالیت ستاد هماهنگی خدمات سفر از یک ماه پیش و اندیشیدن تمهیداتی برای سفرهای نوروزی با همکاری ۲۸ دستگاه عضو این ستاد، یادآور شد: نوروز گذشته ۷۰ میلیون نفر شب اقامت تجربه شد که پیش بینی شده این آمار امسال بیشتر شود.

او درباره چگونگی محاسبه این آمار، گفت که این سوال همیشه مطرح است و پیچیدگی سفر در همه جای دنیا وجود دارد و فقط مختص ایران نیست. ولی باید توجه کرد که آمار اعلام شده از شمارش ورودی و خروجی شهرها به دست نیامده بلکه آمار اقامت در مراکز رسمی است که صحت بالایی دارد. هرچند که این آمار فقط از اقامتگاه‌های رسمی و دارای مجوز جمع آوری شده و باید به آن جمعیت ساکن در ویلاهای شخصی و سایر اقامتگاه‌های غیر رسمی را اضافه کرد.

وی درباره وظایف ۲۸ دستگاه عضو در ستاد هماهنگی خدمات سفر، توضیح داد: گردشگری فرابخشی است و دستگاه‌های مختلفی درگیر آن هستند. بنابراین همه آن دستگاه‌ها به وظایف ذاتی خود عمل می‌کنند و هماهنگی‌ها در این ستاد انجام می‌شود. اگر کسی هم شکایت داشته باشد به فراخور موضوع می‌تواند به دستگاه مربوطه اعلام کند و یا از طریق سامانه ۰۹۶۲۹ به ستاد هماهنگی خدمات سفر اطلاع دهد. درخواست ما از ستاد این بود که رسیدگی به شکایت‌ها را به زمان دیگری موکول نکنند چون هدف تنبیه خاطی نیست بلکه افزایش رضایت مندی است. بنابراین اگر ایرادی وجود داشته باشد باید همان لحظه برطرف شود.

نه سو استفاده کردیم نه بی انصافی

معاون رئیس جمهور درباره کنترل هزینه سفر در نوروز اظهار کرد: تنها بخشی که از شرایط سوءاستفاده نکرده و با وجود گرانی‌ها و تحمیل برخی هزینه‌ها، هیچ گونه افزایش قیمتی نداشته است خدمات سفر و گردشگری بوده که به این خاطر باید از همکاری بخش خصوصی تشکر کرد.

مونسان که در یک برنامه زنده تلویزیونی سخن می‌گفت، قول داد سفر در نوروز با افزایش قیمت روبرو نشود و اضافه کرد: البته یکسری هزینه‌ها مثل حمل و نقل به ویژه در بخش هوایی وجود دارد که قبلاً با افزایش قیمت مواجه شده اند و به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ربطی نداشته است.

وی با اشاره به سیاست‌هایی که برای ارزان سازی سفر اتخاذ شده است، اظهار کرد: تلاش کردیم خدمات ارزان به بسته‌های سفر اضافه شود. درحال حاضر یک سفر با خودرو و یا وسایل ریلی به اضافه اقامت در بومگردی بسیار ارزان می‌شود و همه اقشار با هر سطح درآمدی می‌توانند از آن استفاده کنند. ضمن این که با توجه به خدمات دهی هتل‌های ۵ ستاره، طیف خوبی از قیمت ایجاد شده که مردم با طبقات درآمدی مختلف می‌توانند از آنها استفاده کنند.

او درباره حمایت از تأسیسات گردشگری با توجه به ثابت نگه داشتن هزینه‌ها در شرایط گرانی، گفت: بخش زیادی از گرانی‌های رخ داده در کشور بی انصافی است. اگر قرار باشد تحریم روی نرخ‌ها تأثیر بگذارد باید از این به بعد شاهد اثر آن باشیم. خوشبختانه بخش گردشگری این انصاف را داشته که وقتی هنوز اثر تحریم وارد نشده، قیمت‌ها را کنترل کند. به هر حال ثابت نگه داشتن قیمت‌ها در گردشگری با هماهنگی و همراهی بخش خصوصی اتفاق افتاده است، اما بعد از عید بررسی می‌کنیم تا اگر افزایش هزینه‌های در سایر بخش‌ها اثر آزاردهنده خود را به بدنه گردشگری وارد کرد، درباره تغییر قیمت‌ها در این حوزه نیز تصمیم بگیریم.

بسته سفر ارزان چیست و کجاست

مونسان درباره محل عرضه بسته‌های سفر ارزان، این نکته را متذکر شد که نباید از این عبارت انتظار یک پکیج سفر را داشت و در این باره توضیح داد: این بسته یک کارکرد کلی دارد، یعنی شرایطی ایجاد شده که با کنار هم گذاشتن برخی از اجزای سفر، ارزانی عام اتفاق خواهد افتاد. به این معنی که اگر مردم از ناوگان ریلی و جاده‌ای و بومگردی ها استفاده کنند سفر ارزان می‌شود. منظور ما این نبوده که قیمت یک هتل ۵ ستاره کاهش داده شده باشد تا هم آن تأسیسات متضرر شوند و هم ما بگوییم سفر ارزان اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در عین حال تاکید کرد: ارزانی بومگردی ها به معنی عرضه خدمات بی کیفیت نیست، بلکه این اقامتگاه‌ها با کاهش حاشیه سود خود، نرخ پایین و خدمات مطلوبی را ارائه می‌دهند.

خوابی که برای «مدرسه خوابی» دیده اند

این عضو کابینه دولت درباره تغییر سیاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای استفاده از مدارس در نوروز، یادآور شد: مطابق سیاست‌های دولت بخش دولت حق رقابت با بخش خصوصی را ندارد. دولت مصوبه‌ای دارد که به دستگاه‌های اجرایی را از هتلداری منع کرده است. با توجه به مستندات قانونی ما هم از دستگاه‌های نظارتی می‌خواهیم که به این قضیه وارد شوند، چون این یک منع کلی است.

وی افزود: در نامه‌ای که چند روز پیش برای وزیر آموزش و پرورش فرستاده شد نیز برای تقدیم با کرامت بسته سفر ارزان به فرهنگیان اعلام آمادگی شد. خوب نیست معلمان در کلاس‌های درس اسکان داده شوند. این تجربه را قبلاً در کیش داشته ام اصلاً برخورد جالبی با جایگاه فاخر معلمان نیست. مخصوصاً آن که بسته سفر می‌تواند ارزان‌تر از اقامت در کلاس‌های درسی باشد که بعد از پایان تعطیلات باید کلی در آنها هزینه شود تا دوباره برای حضور دانش آموزان آماده شوند. معتقدم برای اسکان معلم‌ها در این کلاس‌های درس حتی اگر مبلغی هم دریافت نشود باز هم ضرر است.

مونسان گفت: به استانداران که ریاست ستاد هماهنگی خدمات سفر را به عهده دارند این اختیار داده شده که درصورت تکمیل ظرفیت اقامتی در استان، از مدارس برای اسکان استفاده شود. سال گذشته آموزش و پرورش در اجرای این خواسته همکاری خوبی داشت که امیدواریم امسال نیز ادامه یابد.

معاون رئیس جمهور درباره جزئیات ۲ هزار پروژه‌ای که با ۱۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری درحال اجرا است، اظهار کرد: روزگاری در کشور زیرساخت گردشگری با مشکل روبرو بود. همیشه تعداد هتل‌ها زیرسوال بود، اما حالا در نقطه خوبی قرار داریم که البته تا ایده آل فاصله است. تعداد سرمایه گذارانی که از بخش‌های اقتصادی به گردشگری روی آورده اند قابل توجه است و آینده خوبی برای گردشگری متصور می‌شود.

وی اضافه کرد: از این حجم پروژه سرمایه گذاری ۵۰۰ واحد به هتل‌ها و اقامتگاه‌ها اختصاص دارد که درحال حاضر بیش از پروژه اقامتی به جاذب های گردشگری نیاز داریم. تا کنون به مدد غنای جاذبه‌های تاریخی و طبیعی در جذب گردشگر مشکلی نداشته ایم اما برای رسیدن به تعداد گردشگرانی بیشتر در سطح کشورهای همسایه به این پروژه‌ها بیشتر نیاز است.

مگر چه کار کرده ایم؟

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سپس توزیع نامتناسب سفر در ایران را ناشی از تبلیغات اندک گردشگری دانست و گفت: همه دنیا تبلیغات را نوعی سرمایه‌گذاری تلقی می‌کند ولی ما در این باره کم کاری کرده ایم آن وقت می‌گوئیم چرا گردشگر خارجی بیشتر به ایران نمی‌آید، مگر چه کار کرده ایم که این آمار بیشتر شود؟ این همه سرمایه گذاری کرده ایم، ٢٠۴ هتل ۵ و ۴ ستاره ساخته شده، روند توسعه زیرساخت‌ها خوب بوده، باید آنها را معرفی کنیم.

وی افزود: مسؤول این کم‌کاری خود ما هستیم. البته که بودجه هم محدود بوده است اما به تبلیغات هم به عنوان سرمایه‌گذاری نگاه نکرده ایم. باور نداریم ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان باید در تبلیغات هزینه کنیم تا نتیجه بگیریم. فکر می‌کنیم این پول باید صرف سخت افزار شود. فعلاً برای حل این کاستی به همه اداره‌های کل تشکیل ستاد دیجیتال را دستور داده ایم. همچنین پورتال جامع گردشگری ایران راه اندازی شده که از مردم خواهش می‌کنم برای انتخاب مقصد حتماً به آن مراجعه کنند. در این وبسایت تمام جاذبه‌های گردشگری بارگذاری شده است.

او در ادامه مردم را برای چندمین بار دعوت کرد که به غرب ایران و همچنین استان سیستان و بلوچستان سفر کنند و بیان کرد: سازمان جهانی جهانگردی، استان سیستان و بلوچستان را زرخیز گردشگری معرفی کرده است. من از مردم خواهش می‌کنم به مناطق کمتر شناخته شده سفر کنند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری درباره وجود امکانات سفر در این مناطق که عموماً محروم معرفی شده‌اند، توضیح داد: توزیع هتل‌ها در کشور خوب است، هر جا هتل ساخته نشده، بوم گردی‌ها، خانه‌های تاریخی و کاروان سراهایی که به اقامتگاه تبدیل شده‌اند مشکل را حل کرده‌اند. این طور نیست که مردم به جایی از ایران مراجعه کنند و فضا برای اقامت نداشته باشند. راه دسترسی به این استان‌ها نیز باز است. تلاش می‌شود قطار غرب ۲۵ اسفند ماه برقرار شود مسیر واقعاً بی نظیری است که در حال حاضر ۱۴ ایستگاه آن راه اندازی شده و امیدواریم تعداد آنها به ۱۹ ایستگاه برسد.

مونسان لَختی تبلیغات و یا به عبارتی کم کاری در این حوزه را تأیید کرد و آن را به بروکراسی اداری ربط داد و گفت: تبلیغات پول می‌خواهد. البته نشستی را با رادیو و تلویزیون داشته ایم که سعی داریم مدلی را با آنها طراحی کنیم تا هم حق تبلیغات صدا و سیما پرداخته شود و هم بی پولی این سازمان را جبران کنیم. امیدواریم حداقل تبلیغات درونی را گسترش دهیم.

این عضو کابینه دولت در پاسخ به این سوال که بی توجهی به بودجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ناحیه دولت اتفاق می‌افتد یا مجلس، گفت: این سازمان به لحاظ تاریخی بودجه به شدت پایینی داشته است، هرچند که شخص رئیس‌جمهور توجه ویژه ای به این بودجه دارند و سازمان برنامه و بودجه هم افزایش خوبی را در رقم آن ایجاد کرده است اما چون به لحاظ تاریخی این رقم همیشه پایین بوده افزایش حاصل شده نیز دردی درمان نمی‌کند.

مونسان سپس توجه را به گزارش بانک مرکزی که از آخرین گزارش شورای جهانی سفر به سال ۲۰۱۷ میلادی برگرفته است، جلب کرد و گفت: ارزش مستقیم گردشگری در تولید ناخالص داخلی به ۱۱.۸ میلیارد دلار بوده است. ارزش مستقیم، غیرمستقیم و القایی گردشگری از تولید ناخالص داخلی ۳۰.۷ میلیارد دلار بوده است. این آمارها را ما اعلام نکرده ایم که در آن تشکیک ایجاد شود. اگر از گردشگری حمایت شود اقتصاد جدیدی به کشور اضافه خواهد شد. اگر دنبال منابع درآمدی جدیدی غیر از نفت و انرژی هستیم فرمولی جز گردشگری نداریم. در گردشگری با ۵۰ میلیون سرمایه شغل ایجاد می‌شود، علاوه بر این شهرهایی مثل یزد و کاشان در حال حاضر از گردشگری ارتزاق می‌کنند. کاش این تفکر زودتر در کشور جا افتد و نگاه‌ها از پتروشیمی و فولاد مقداری به گردشگری منعطف شود.

او در ادامه این گفت وگوی تلویزیونی درباره نقطه ضعف زیرساخت‌های بین راهی، توضیح داد: در گذشته پروژه ایجاد سرویس‌های بهداشتی اجرا شد اما رها و بلاتکلیف گذاشته شد. راه حل ما برای آن ایجاد مجتمع‌های بین راهی بود مثل آنچه در مسیر تهران قم و یا زنجان اتفاق افتاده است. دو هزار پروژه‌ای که هم اکنون در حال اجرا است بخشی از آن به سرمایه گذاری در مجتمع‌های بین راهی که سرویس‌های بهداشتی را در بر می‌گیرد اختصاص دارد. معتقدم هرچه گردشگران در جاده‌ها بیشتر تردد کنند اجرای چنین پروژه‌هایی توجیه اقتصادی بیشتری پیدا می‌کند.

خانه‌های زیرزمینی پرحاشیه

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سپس درباره فعالیت اقامتگاه‌های غیر رسمی و مجاز اظهار کرد: ما فعالیت این خانه‌ها را خلاف قانون می‌دانیم و قبول نداریم. این سازمان و اداره اماکن نیروی انتظامی نیز با این تخلفات مقابله می‌کند، مگر اینکه ما متوجه فعالیت آنها نشده باشیم. کسی حق ندارد بدون مجوز فضای خانه شخصی خود را به اقامتگاه عمومی تبدیل کند. این کار جرم است و برای فعالیت به مجوز رسمی نیاز دارد.

او موضوع این خانه‌های غیرمجاز را از خانه مسافرها مجزا دانست و توضیح داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای ساماندهی، مجوز خانه مسافر را در مناطقی که اقامتگاه رسمی وجود دارد صادر می‌کند. اماکن نیروی انتظامی نیز در جریان فعالیت آنها قرار دارد و کاملاً تحت کنترل و ضابطه هستند.

معاون رئیس‌جمهور همچنین درباره حواشی این خانه‌های شخصی و یا زیر زمینی که چندی پیش رئیس اتحادیه هتلداران استان خراسان رضوی درباره آن سخن گفته بود، اظهار کرد: این حرف‌ها پس گرفته شد. همان موقع که این موضوع شایعه شد، قوه قضائیه وارد عمل شد و مستندات را خواست که در تأیید این اظهارات باشد، اما مدرکی ارائه نشد. درست نیست هر موقع اتفاق خوبی در کشور رخ می‌دهد با بیان برخی حرف‌ها روابط را خراب کنیم. بعد از آن حواشی به استانداران نامه فرستادم و نظارت بیشتر بر این خانه‌ها را درخواست کردم. در حال حاضر نیز مشکلی وجود ندارد.

دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی «تورهای شاد شاد» را رصد می‌کنند

وی سپس درباره کنترل تورهای غیرمجاز که با عنوان تورهای شاد معرفی می‌شوند، گفت: ما مخالف شادی و نشاط نیستیم، اتفاقاً دنبال آن هستیم، ولی این به معنای ناهنجاری نیست. باید از گردشگری دفاع کنم چون با توجه به حجم تورهای گردشگری موارد تخلف بسیار کم بوده است، دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی رصد کامل دارند و گزارش می‌دهند.

او درباره نحوه برخورد با این تورهای غیرمجاز، اظهار کرد: ما رصد کامل داریم و بلافاصله هم برخورد می‌کنیم. البته کنترل خودروهای شخصی واقعاً کاری سختی است اما نیروی انتظامی تاکنون خیلی خوب پای کار بوده و ما امیدواریم درصد آسیب‌ها در بخش گردشگری را به صفر برسانیم.

مونسان در بخش دیگری از سخنانش درباره افزایش گردشگران خارجی در ایران گفت: سال ۹۶ حدود ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار گردشگر به ایران سفر کردند، ۹ ماه امسال این جمعیت به ۶ میلیون نفر رسید که منتظریم تا آخر سال این عدد به ۷ میلیون نفر برسد. این افزایش آماری در حالی رخ داده که با کاهش پروازهای خارجی، افزایش هزینه‌ها و حملات تروریستی مواجه بوده ایم.

وی اضافه کرد: همیشه از اینکه تعداد گردشگران ایران و ترکیه نامتوازن بوده گله داشتیم سال گذشته ۴۰۰ هزار گردشگر از ترکیه به ایران سفر کردند که امسال تعداد آنها به حدود ۹۰۰ هزار نفر رسیده است. این افزایش از کشورهای ارمنستان، روسیه، عربستان و عراق نیز حاصل شده است.

عراقی‌ها ولخرج ترند یا اروپایی‌ها؟

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری درباره تفاوت ارزآوری گردشگران اروپایی و عراقی، گفت: آمارهای جهانی نشان می‌دهد ۷۰ درصد گردشگری هر کشور در پیرامون آن اتفاق می‌افتد و ما هم از این قاعده مستثنا نبوده ایم. قبل از آن گردشگران ایران بیشتر زیارتی بوده اند که هزینه کرد آنها مبلغی در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار بوده است. گردشگران تفریحی و تاریخی نیز در حدود ۱۷۰۰ دلار در ایران هزینه می‌کنند و این میزان هزینه در بخش سلامت به ۲۴۰۰ دلار می‌رسد. خوشبختانه گردشگران عراقی امروز حالت ترکیبی پیدا کرده‌اند و از گردشگران سیصد -چهارصد دلاری به گردشگر ۲۴۰۰ دلاری تبدیل شده اند. ۹۰ درصد آنها برای تفریح، طبیعت گردی و سلامت به ایران سفر می‌کنند و ما امروز گردشگر صرفاً زیارتی نداریم.

مونسان درباره تفاوت نرخ ارز و مناسب‌سازی قیمت سفر به ایران نیز گفت: تفاوت نرخ ارز تنها یک مؤلفه تأثیرگذار در گردشگری بوده است، دهها عامل دیگر وجود دارد که به این صنعت آسیب وارد کرده است که از آن جمله کاهش پروازهای خارجی و یا حذف آنها در برخی مسیرها است. ناوگان هوایی وقتی دچار مشکل شود آمار سفر نیز کاهش می‌یابد.

وی اضافه کرد: ما قبلاً هم تور ایران را به خارجی‌ها ارزی می‌فروختیم با آنها ریالی حساب نمی‌کردیم که الان قیمت‌ها ارزان شده باشد. نکته مثبت این است که سود حاصله به رونق درآمد گردشگری کشور کمک می‌کند، بنابراین تفاوت نرخ ارز یک جز ء کمک کننده بوده و روی همه چیز تأثیر نگذاشته است.

۶ میلیون نفر «تصادفی» به ایران نیامدند

او در عین حال تاکید کرد: افزایش شمار گردشگران خارجی در ایران اتفاقی تصادفی نبوده، بلکه متأثر از حضور پررنگ ایران در عرصه بین الملل، سفر دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی به ایران و تمهیدات وزارت امور خارجه در تسریع و تسهیل ویزای ایران بوده است که هم اکنون در فرودگاه صادر می‌شود. در واقع زنجیره‌ای از اقدامات برای افزایش گردشگران خارجی انجام شده است بنابراین اگر قیمت ارز به ۴۰ هزار تومان می‌رسید، گردشگر تنها به این خاطر زیاد نمی‌شد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره تأثیر منفی سفر گردشگران خارجی به ایران نیز گفت: فرهنگ ما غنی است، به هیچ عنوان کسی نمی‌تواند روی این فرهنگ اثر بگذارد. اگر گمان کنیم گردشگر خارجی در طول یک هفته‌ای که به ایران سفر می‌کند می‌تواند فرهنگ ما را تغییر بدهد، یعنی باور کرده ایم فرهنگمان سست بوده است.

محدودیت‌های اسلامی دست توریست‌ها را بسته؟

معاون رئیس جمهور درباره تأثیر محدودیت‌های اسلامی در سفر اتباع خارجی به ایران، بیان کرد: اینها محدودیت نیست. به هر حال هر کشوری ضوابط و قوانین دینی خود را دارد. گردشگران خارجی به راحتی آداب ما را رعایت می‌کنند و مشکلی ندارند. ما باید کارهای دیگر را درست کنیم.

معاون رئیس جمهور درباره حجم سرمایه گذاری‌های خارجی در گردشگری نیز گفت: تا وقتی بخش‌های جذابی مثل نفت و انرژی وجود دارد، سرمایه‌های خارجی کمتر به گردشگری هدایت می‌شود. از طرفی مسائلی چون تحریم روی این موضوع اثر مستقیم دارد. مثلاً یکی از سایت‌های رزرو هتل چند وقتی بود با هتل‌های ایران همکاری می‌کرد بلافاصله پس از تحریم این همکاری را قطع کرد.

وی اضافه کرد: آمار سرمایه گذاری خارجی در گردشگری بالا نیست، هرچند که علاقه‌مندیم بیشتر شود. به هر حال حجم سرمایه‌گذاری‌های داخلی این خلاء را پر کرده است.

مونسان درباره حذف موانع بر سر سرمایه‌گذاری گردشگری، گفت: کوشش زیادی شد تا فرایند اداری در مسیر سرمایه‌گذاری گردشگری کاهش یابد. دولت نیز پشتیبانی خوبی داشت. از محل صندوق توسعه ملی نیز حمایت‌های مالی خوبی با نرخ سود پایین شده است. تلاش می‌شود از سرمایه‌گذاران بیشتر حمایت شود. سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری یکی از دستگاه‌های پیشرو در واگذاری پروژه‌ها است.

اثر تاریخی که خراب می‌شود جانمان بالا می‌آید

او در بخش دیگری از سخنانش در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» به موضوع تخریب میراث فرهنگی پرداخت و پاسخ به این سوال که اگر سازمان میراث فرهنگی از وجود چنین آسیب‌هایی مطلع است چرا در این رابطه اقدام نمی‌کند، پاسخ داد: می‌خواهم درد دل کنم، اما نمی‌شود. به هر حال ما از پیام‌های مردم متوجه این تخریب‌ها می شویم. ما با دلمان میراث فرهنگی را پاسداری می‌کنیم. نگاه همکارانم به ویژه در بخش میراث فرهنگی که کاملاً متفاوت است، وقتی اثری آسیب می بیند انگار جانشان بالا می‌آید. کل بودجه عمرانی این سازمان به اندازه یک پروژه عمرانی در کشور است. ۲۰۰۰ پروژه مرمتی در کشور در حال انجام است که فکر می‌کنم خدا به این پول برکت داده که ما تا الان توانسته ایم کاری انجام دهیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین درباره مقابله با قاچاقچیان و حفاران غیرمجاز با توجه به آخرین مصوبه این سازمان درباره پرداخت حق الکشف، توضیح داد: شاید این طرح منتقدانی داشته باشد، اما مهم این است که مزیت و معایب این طرح بررسی شود. قاچاق و حفاری غیر مجاز علی رغم سختگیری‌ها، قانون و جرم سنگین آن واقعیتی است که وجود دارد. شخصاً طرفدار این هستم که اگر فردی شیء تاریخی پیدا کرد در میراث فرهنگی آن را ثبت و شناسنامه دار کند تا از خروج اثر به خارج از کشور جلوگیری شود. حتی به مرحله‌ای برسیم که اجازه دهیم این آثار را در داخل معامله کنند، ما هم رصد می‌کنیم که این آثار از کشور خارج نشوند. فعلاً در حال کار روی آن هستیم. در حال حاضر کلکسیونرها را ثبت کرده ایم، برای همین تعداد موزه‌های شخصی در حال افزایش است. سال گذشته به ازای هر ۱۰ روز یک موزه شخصی فعال شد اما امسال هر هفته یک موزه راه می‌افتد.

کسی جرأت ندارد آثار تاریخی را غیر رسمی خرید و فروش کند

مونسان درباره فروش کاشی‌های تاریخی نیز توضیح داد: در فضای مجازی چنین خبری منتشر شد، اما بررسی‌ها نشان داد کاشی‌ها تقلبی بوده است و به نوعی کلاهبرداری صورت گرفته است. به نیروی انتظامی نیز اعلام شد. مردم نگران نباشند کسی جرأت ندارد آثار تاریخی را غیر رسمی خرید و فروش کند.

معاون رئیس جمهور درباره کاستی‌هایی که در آثار تاریخی و طبیعی دیده می‌شود و بی توجهی این سازمان به آن، بیان کرد: میراث فرهنگی به میزان بودجه‌ای که دریافت می‌کند بهره وری بالایی دارد. اگر رقم این بودجه را اعلام کنم مطمئنم خوابتان نمی‌برد. ما وقتی به نقطه آرمانی می‌توانیم برسیم که گردشگری را به عنوان یک اقتصاد نوظهور بپذیریم. متأسفانه هنوز آن را نپذیرفته ایم.

آرایش برج‌های لوکس تهران با صنایع دستی

او در ادامه سخنانش به وضعیت صنایع دستی پرداخت و سهم صادرات آن را با رقمی در حد ۵۰۰ میلیون دلار چندان بد ندانست و گفت: هدف گذاری ما یک میلیارد دلار صادرات بود که این عدد را به ۲ میلیارد دلار افزایش دادیم. اقداماتی برای احیا، آموزش و افزایش تولید صنایع دستی انجام شده است. همزمان در حال ارتقا بسته بندی و اجرای طرح تجاری سازی صنایع‌دستی هستیم، جلوی فروش‌های فله‌ای صنایع دستی را گرفته ایم و سعی داریم طراحی را مبتنی بر سلیقه مشتری کنیم. با اعطای وام‌های ارزان‌قیمت و تأمین بخشی از هزینه‌های حضور در نمایشگاه‌ها، از هنرمندان حمایت می‌کنیم. بزرگترین مسئله ما بیمه صنایع دستی است که به منابع مالی نیاز دارد. یک سال دویدیم بخشی از آن را تأمین کردیم، امیدواریم بخش دیگر آن به زودی تأمین شود.

مونسان گفت: صنایع دستی قبلاً از کالای لوکس بود که الان به شدت کاربردی شده است. اخیراً با طراحان ساختمان جلسه‌ای برگزار شده تا از صنایع دستی در معماری داخلی بیشتر استفاده شود. برج‌های لوکس شهر تهران در حال حاضر از صنایع دستی استفاده می‌کنند. ما این بازار را باز کرده ایم و جریان مردمی شده است. صنایع دستی به نوعی مد روز طراحی‌های داخلی شده است.

منبع: ایسنا

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد