به گزارش فناوری فرهنگی،مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره مد و لباس فجر چهارشنبه 19 اسفندماه در تالار وحدت برگزار شد.
در این برنامه که با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاون هنری وزارت ارشاد و حمید قبادی رئیس پنجمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر برگزار شد، جمعی از طراحان، تولید کنندگان، صنعتگران و فعالان این حوزه حضور داشتند و چهرههایی مانند صبا کمالی، شبنم مقدمی، آزاده صمدی و… در سالن دیده میشدند.
در ابتدای برنامه کلیپی از سخنرانی حمید قبادی پخش شد که رئیس جشنواره با اشاره به فراز و نشیبهای موجود در برگزاری جشنواره پنجم گفت: این جشنواره هر روز بهتر از قبل راه خود را میان مردم و هنرمندان باز میکند. در این دوره سعی کردیم جشنواره کاملاً شکلی فرهنگی و هنری داشته باشد و همه برنامهریزیها در این راستا بود.
قبادی ادامه داد: رویکردها به موضوع مد کمکم بیشتر شده و این احساس به وجود آمده است که اگر میخواهیم اتفاق مهمی در کشور بیفتد و بتوانیم هویت خود را معرفی کنیم، باید به لباس توجه جدی داشته باشیم. لباس ما به تعداد مردم ایران میتواند مفهوم داشته باشد و اگر بخواهیم در حوزه فرهنگ تأثیر بگذاریم باید به مد و لباس توجه کنیم.
پس از آن 4 تصویر از بازیگران سینما پخش شد که هر کدام لباسی از یکی از طراحان لباس را برتن داشتند. آزاده صمدی با لباسی از آنا ثانی، شقایق فراهانی با لباسی از سارا جعفریه، شبنم مقدمی با لباسی از فرامرز فرمانی و نیکی کریمی با لباسی از رعنا مدبر و غزل ترکی در این تصاویر دیده شدند و از حاضران در سالن خواسته شد که تا پایان برنامه رأی خود را برای انتخاب لباس برتر اعلام کنند.
سپس بخشی از فیلم مستند “میراث گمشده 2” پخش شد که در آن شقایق فراهانی، شبنم مقدمی، آزاده صمدی و نیکی کریمی به بیان دیدگاههای خود در مورد لباس پرداختند و آنا ثانی، فرامرز فرمانی، سارا جعفریه و رعنا مدبر در مورد کار خود به عنوان طراح لباس و شرایط این کار سخن گفتند.
علی جنتی سخنران بعدی برنامه بود که در بخشی از سخنان خود گفت: گستره پوشاک به اندازه زندگی انسان است و تمامی شئون زندگی را در بر میگیرد. هر جایی که زیباشناختی در میان باشد مد هم حضور دارد. پوشاک، سبک و شیوه آرایش شاخصترین حوزه مد به نظر میآید و گرایش به مد را میتوان ناشی از فعالیتهای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی دانست.
جنتی ادامه داد: هیچ فرهنگی وجود ندارد که با واژه مد نا آشنا باشد. اسلام هم با مد در صورت حفظ ارزشها و اخلاق اجتماعی موافق است زیرا میل به مد فی نفسه در انسان وجود دارد. نیاز به امروزی شدن و نوگرایی از مهمترین نیازهای مردم است اما باید به این مسئله نیز توجه داشته باشیم که امروزی شدن باعث قطع رابطه ما با سابقه فرهنگیمان نشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: گرایش به مد نباید منجر به اسراف و فخرفروشی شود. شیوه درست لباس پوشیدن باعث آرامش روحی در انسان میشود اما اگر مدگرایی به مرحله افراطی برسد بر روح انسان اثری نامطلوب میگذارد. تنوع در پوشش جزئی از فرهنگ جامعه است و اگر این مد برخواسته از ذهنیات و فرهنگ بومی خود ما و بیانگر فرهنگ غنی ما باشد میتواند مشخصهای برای معرفی آن به تمام دنیا باشد.
تقدیر از دو نفر از اساتید پیشکسوت حوزه مد و لباس بخش بعدی برنامه بود و مینو کریمنیا و مریم یاسینی کسانی بودند که در این بخش تقدیر شدند.
مریم یاسینی پس از دریافت جایزه خود گفت: سالها قبل از اینکه بنیادی به نام مد و لباس وجود داشته باشد طراحانی بودند که در این زمینه فعالیت میکردند و همیشه دیدگاههای خود را در مورد این جشنواره بیان کردند. سرانجام امسال نظر ما پذیرفته شد که در این جشنواره جایی برای فروش وجود ندارد. در کشور ما طراحان لباس قدیمی وجود دارند که از صفر تا صد کار را انجام میدهند و باید نظرات آنها را ارج بگذارید. اطمینان دارم اگر برای جشنواره سال آینده دیدگاههای این افراد را در نظر بگیرید پرش بلندی در این زمینه خواهیم داشت. ما توانایی این را داریم که جشنواره را در حد نمایشگاههای جهانی برگزار کنیم به شرط اینکه ما را باور کنید.
در پایان برنامه نتیجه مسابقه پیامکی انتخاب مردمی لباس برتر اعلام شد و آنا ثانی توانست بیشترین رأی حاضران را به خود اختصاص دهد. او به همراه آزاده صمدی روی صحنه آمد و پس از دریافت جایزه خود گفت: بهترین قسمت جشنواره از نظر من انتخاب مردمی است و انتخاب شدن از طرف مردم بسیار جای خوشحالی دارد. اما به نظر من روند فعالیتهای مد و لباس بسیار کند است و توقع ما از مسئولان بسیار بیشتر است.
پس از آن از امیررضا صابرینژاد تهیه کننده فیلم مستند “میراث گمشده” و عضو گروه هنری سارابیس تقدیر به عمل آمد.
اسامی برگزیدگان پنجمین جشنواره مد و لباس فجر به این شرح است:
مانتو مجلسی
نفر اول: ناهید دارابی – نفر دوم: سپیده پارسا پور – نفر سوم: نگین محتشمی-شایسته تقدیر: شبنم محمدی
مانتو اجتماع
نفر اول:زهرا بیات- نفر دوم: رفیعه رازبانی- نفر سوم: سمانه صالحی فرد-فرخنده بیگدلی
لباس مشاغل
نفر سوم: مینا افروزی
پوشاک آقایان
شایسته تقدیر: خدیجه ملکی
کیف
نفر دوم: فهیمه فدایی راد
نفر سوم: حسین فدایی راد
کفش
شایسته تقدیر: روژان هوشیار
طراحی پارچه
نفر اول: نگین فرامرزی
نفر دوم: سحر محمد علی رستم آبادی
نفر سوم: ارمغان حقیقی
شایسته تقدیر: مریم نظیف
بافت پارچه
شایسته تقدیر: مرضیه آقارضایی مهابادی
چادر مجلسی
نفر سوم: فاطمه منصوری چلک
چادر اجتماع
نفر سوم: فاطمه عظیمی
سرپوش اجتماع
شایسته تقدیر: شرکت موژان نگار پارسیان
لباس کودک
نفر دوم: مریم روح زاده
نفر سوم: نرگس محسن درویش
لباس مفهومی
نفر اول: نرگس طافی
نفر دوم: مهرآرا مولوی
طراحی جواهرات و زیورآلات
نفر دوم: آتوسا حسین زاده
نفر سوم: پرستو بابایی
شایسته تقدیر: سمیرا بهاری، زهرا مکرم نیا، عماد واعظی
برگزیده مسابقه زنده طراحی لباس: علی اصغر یوسف پور
برگزیده مسابقه زنده طراحی چادر: فاطمه منصوری چلک
منبع: هنر آنلاین