به گزارش فناوری فرهنگی، در ششمین همایش طراحان و تولید کنندگان مد و لباس کشور که عصر امروز ۲۵ دی ماه در موزه هنرهای معاصر با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس و فعالان این حوزه برگزار شد، طراحان و همچنین تولید کنندگان پرسش های خود را مطرح کردند.
یکی از پرسش هایی که مطرح شد این بود که طراحان با چه اطمینانی و چگونه می توانند طرح مورد نظر خود را در اختیار تولید کنندگان قرار دهند و از آن طرح منتفع شوند. همچنین شرایط تدریس طراحی مد و لباس در دانشگاه ها کدام است و کارگروه مد و لباس کشور چه امکانات و تسهیلاتی را در اختیار طراحان قرار می دهد.
بیمه و عدم ارتباط میان طراح و تولید کننده یکی از دیگر از پرسش هایی بود که از سوی طراحان مطرح و عنوان شد. در این نشست همچنین مطرح شد که تعامل و ارتباطی میان طراحان و تولید کنندگان وجود ندارد و هر روز جایگاه طراحان لباس کم رنگ تر و کوچکتر می شود به این معنی که تعریف و مرز مشخصی میان طراح، تولید کننده، خیاط و الگوساز نیست.
در ششمین همایش طراحان و تولید کنندگان مد و لباس کشور همچنین مطرح شد طراح تولید کننده نیست و از سوی دیگر جشنواره های یک روزه مد و لباس همچون قارچ از زمین می رویند و مشخص نیست چگونه فعالیت می کنند و چه کسی به این جشنواره ها مجوز می دهد.
یکی دیگر از مواردی که در این جلسه به آن اشاره شد لزوم به روز کردن واحدهای درسی در دانشگاه های کشور بود. همچنین توجه به مد و لباس مردانه یکی دیگر از مواردی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد.
پس از طرح پرسش ها از جانب طراحان و تولید کنندگان لباس، حمید قبادی به بیان پاسخ ها پرداخت و گفت: به زودی یک ساختار حقوقی بین طراحان و تولید کنندگان تعریف می شود. قرار است قراردادهای همکاری میان این دو شکل بگیرد و فروش، طرح همکاری و مشارکت در طرح و همچنین شیوه ارائه محصولات و چگونگی فروش طرح پایه ریزی شود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ارتباط با بیمه طراحان و صنعت گران هم اظهار داشت: طراحان مد و لباس می توانند به سایت ایران مد مراجعه کنند چند ماهی به علت وجود برخی مشکلات بین موسسه هنرمندان و سازمان تأمین اجتماعی، بیمه طراحان قطع شده بود اما این مشکل برطرف شده و همکاران با مراجعه به این سایت می توانند پیگیر مسائل مربوط به خود باشند.
قبادی همچنین بیان کرد:قرار است از سوی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نرم افزاری طراحی شود تا همه دست اندرکاران این حوزه از مرحله مفهوم تا محصول بتوانند کد و کارت شناسایی داشته باشند.
او با اشاره به اینکه ۳۰۰ مزون از کارگروه مد و لباس مجوز گرفته اند، تصریح کرد: مجموعه مد و لباس کشور در حال پیشرفت است و بسیاری از افراد آرام آرام شأن و جایگاه خود را پیدا می کنند. ما در حال حاضر توانسته ایم ۴۰ طراح را به تولید کنندگان معرفی کنیم تا طرح هایشان به مرحله تولید انبوه برسد اما این حوزه به صیانت احتیاج دارد و خود شما طراحان و تولید کنندگان هستید که می توانید در نگهداری از این حوزه کوشا باشید.
قبادی به اینکه عنوان طراح لباس برتر وجود ندارد افزود: همه ما در حال سامان دادن به مد ایرانی – اسلامی هستیم و کسانی که امروز مورد تقدیر قرار می گیرند نه طراح لباس برتر که طراحانی هستند که آثارشان در مسیر تولید انبوه قرار گرفته و پارچه ایرانی را محوریت کار خود قرار داده اند. به عبارتی کارگروه مد و لباس کشور براین است که پل ارتباطی میان پارچه ایرانی و طراحان و همچنین طراحان و تولید کنندگان باشد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور یادآور شد: تعامل خوبی میان کارگروه و مدیریت کاخ گلستان برقرار شده تا طراحان به این مجموعه تاریخی – فرهنگی بروند و المان ها و نمادهای مورد نیاز خود را استخراج کنند اما نگاه ما به کاخ گلستان تنها کاشی و سرامیک نیست.
قبادی در ارتباط با حضور در صحنه های بینالمللی گفت: طی یک سال و نیم گذشته ۱۲ رویداد بینالمللی برگزار شده و طراحان ما در آن شرکت کردند تا با مد روز آشنا شوند و کار خود را به روز کنند. در هر حال من قبول ندارم که جایگاه طراحی در کشور ما در حال تضعیف است اما با این مسئله موافقم که طرح های ما باید کارآمد و به روز باشند. همچنان که سرفصل های درسی باید نو شوند.
او همچنین به برگزاری جشنواره های مختلف در حوزه مد و لباس اشاره و بیان کرد: ما جشنواره نقش تن پوش را داریم که بسیاری از طرح ها و کارهای ارائه شده در آن به تولید انبوه می رسند و از سوی دیگر جشنواره دیبا را با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار می کنیم. جشنواره لباس کودک و نوجوان هم از ۲۴ تا ۲۷ بهمن ماه برگزار می شود ضمن اینکه مهمترین اتفاق در این حوزه، جشنواره مد و لباس فجر است که امسال داوران جشنواره را پیش از برگزاری این رویداد معرفی خواهیم کرد.
قبادی به رویدادی که اخیراً در حوزه مد و لباس و در کاخ نیاوران برگزار شد اشاره و عنوان کرد: این رویداد بدون مجوز کارگروه مد و لباس کشور برگزار شد و ما از این پس با اتفاقات این چنینی که بدون گرفتن مجوز از کارگروه برگزار می شوند، برخورد خواهیم کرد. چرا که اتفاقات این گونه باید مبتنی بر شاخص های مد و لباس کشور باشد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور قاچاق را بلای جان جامعه دانست و تصریح کرد: ما نمی توانیم با وجود داشتن هزاران کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه، راه را به طور تمام و کمال بر قاچاق ببندیم اما می توانیم نمونه های خوب ایرانی ارائه کنیم. در حال حاضر بسیاری از برندهای ایرانی در نقاط مختلف تهران و حتی در شهرهای ایران جایگزین برندهای خارجی شده اند.
در این همایش همچنین از مهدی اسماعیلی، محمدرضا ملک شاهی، یاشار خسروانی، فواد معتمد، مریم رازبانی، سمیه هنروری، تیمورزاده و بهمنی به عنوان طراحانی که کارشان به تولید انبوه رسیده تقدیر شد.
منبع: مهر