به گزارش فناوری فرهنگی، عظیم فرد، مدیرکل سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات، از طرح ساماندهی منابع کمیاب ملی در قالب مدیریت طیف فرکانس و شماره، به عنوان یکی از پروژه های تعریف شده در اقتصاد مقاومتی خبر داده است.
وی در این خصوص اظهار داشته است: «طرح سامان دهی منابع کمیاب ملی از قبیل طیف فرکانس و شماره در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی محول شده است».
تعیین منابع فرکانسی برای اینترنت اشیاء
مدیرکل سرویس های رادیویی سازمان تنظیم در این خصوص گفته است: «به تدریج با افزایش ارتباطات دستگاه به دستگاه، این منابع فرکانسی باید برای سایر تجهیزات نیز تعریف شود و ارتباط گیری دستگاه ها با امواج رادیویی از طریق این فرکانس ها تنظیم شده و نظم داده شود».
مدیرکل سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، افزوده است: «این موارد را می توان در استفاده از دستگاه های رادیویی در رهگیری خودرو ها، حمل و نقل، در حوزه ی ابزار های کنترل سلامت، موضوعات مربوط به کشاورزی، کنتور های آب، برق و گاز، صنایع مختلف و کارخانه ها دید».
فرد اظهار داشته هم اکنون ارتباطات به سایر حوزه ها نیز نفوذ پیدا کرده و تنها مختص به شبکه های مخابراتی و موبایل نیست.
این مقام مسئول در رگولاتوری اعلام داشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال تهیه ی مقرراتی برای این شبکه ها است. وی خاطرنشان کرده است: «دنیا به سمت اینترنت اشیا و اینترنت همه چیز (IOT و IOE) در حال حرکت است. براین اساس ارتباطات ماشین به ماشین و دستگاه به دستگاه، نیازمند پردازش سریع با استفاده از نرم افزار هایی است که طیف فرکانس آنها متفاوت است».
تدوین مقررات برای استفاده از طیف فرکانس اشیاء
فرد در ادامه ی سخنان خود اظهار داشته است رگولاتوری در حال تدوین مقررات و شناسایی منابع برای ارتباط این دستگاه ها، تضمین امنیت و رعایت حریم خصوصی آنها است.
وی خاطرنشان کرده است: «باید بستری فراهم شود تا حجم عظیمی از ارتباطات در این مدل، راهیابی شود. پشتیبان این پروژه در وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات برای اجرای نسخه ی جدید آدرس های اینترنتی (IPV6)، شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتور ها برای تأمین پلتفرم آن است و از سوی دیگر باید مباحث حقوقی، بیمه ای، استاندارد و گمرک آن نیز تأمین شود».
رفع تداخل فرکانسی، آماده سازی طیف فرکانس و تخصیص منابع کمیاب از جمله شماره (نامبرینگ)، با توجه به محدودیت فضای فرکانسی و تعداد شماره ها، از جمله مواردی هستند که ظاهراً در این طرح پیش بینی شده اند.
مدیرکل سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ادامه افزوده است: «در این پروژه برای اجرای اقتصاد مقاومتی، ۲۰ زیرهدف تعیین شده که سازگار با برنامه ی ششم توسعه نیز هست و می تواند به ایجاد اشتغال، تحرک چرخه ی اقتصادی و تقویت اقتصاد دانش بنیان و کاهش هدررفت منابع منتهی شود».
منبع: دیجیاتو