به گزارش فناوری فرهنگی، دکتر واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران ۲۰۱۶ بر ضرورت تنظیم مقررات اینترنت اشیاء در کشور تأکید کرد.
دکتر واعظی با اشاره به ظهور برخی مسایل جدید در جوامع مختلف و به خصوص محیط های شهری این جوامع گفت: امروز همه جای دنیا با موضوعاتی مانند معیشت، رفاه، مسایل فرهنگی و اخلاقی، حمل و نقل، مصرف سوخت و انرژی، آلودگی هوا، تخریب محیط زیست، ترافیک و بسیاری از دغدغه های دیگر در محیط های شهری درگیر هستند و از کارشناسان و محققان می خواهند تا در فرایندهای مطالعاتی و تحقیقاتی به آنها راهها و مدلهای حل و برون رفت از این مسایل را ارایه دهند.
وزیر ارتباطات تجهیز شهرها به فرایند الکترونیکی شدن یا هوشمند سازی شهر را یکی از مهمترین راههای برون رفت دانست و گفت: شهر هوشمند فرایندی است که می تواند تراکم و پیچیدگی و مسایل و مشکلات جدید شهری را مدیریت کند
وی همچنین با اشاره به اجزای مؤلفههای شهر هوشمند توضیح داد: مدیریت، انرژی، ساختمان، حمل و نقل، زیرساخت، فناوری، سلامت و مراقبتهای بهداشتی شهروند، امنیت و فرهنگ مولفههای شهر هوشمند را تشکیل میدهند.
رییس کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات کشور همنین بر لزوم مقررات گذاری برای رفع موانع توسعه ICT در کشور تاکید کرد و گفت: اکنون که دنیا به سمت اینترنت اشیاء (IoT) حرکت میکند و اینترنت اشیاء جایگزین تمام فعالیتها خواهد شد باید از امروز برای مقرراتگذاری این تغییرات آماده شویم.
وزیر ارتباطات در پایان با اشاره به موضوع تهدید و فرصت در حوزه ICT و الکترونیکی شدن فرایندها گفت: علاوه بر موضوع مقررات گذاری موضوع مورد اهمیت دیگر آمادهسازی امنیتی و فرهنگی است که باید در این دو حوزه نیز برای ورود به دنیایی که همه زندگی با اینترنت درگیر خواهد شد، آماده شویم.
شایان ذکر است که از بهمن ماه سال گذشته تاکنون، موضوعات مختلفی همچون طیف فرکانسی مورد استفاده در اینترنت اشیاء، بیگ دیتا و خدمات مبتنی بر مکان (LBS) در کارگروه رگولاتوری فروم اینترنت اشیاء ایران (IiF) مورد بحث و بررسی ذی نفعان مختلف قرار گرفته است.
منبع: فروم اینترنت اشیاء ایران