آیا ایران واقعا یک تروریست سایبری است؟

ذیلاً نگاه اجمالی به این اتهامات که توسط رژیم صهیونیستی مطرح شده‌اند، می‌اندازیم:

حملات سایبری

۱. هک حساب توئیتر وزارت دفاع اسرائیل در جریان جنگ اسرائیل علیه غزه و حملات به سامانه‌های غیرنظامی؛ مقامات دفاعی اسرائیل ادعا کردند که این حمله توسط ایران صورت گرفت. یکی از رسانه‌های غربی اظهار کرد که این حملات شامل حمله به وب‌گاه‌های غیرنظامی نیز می‌شد. مقامات دفاعی اسرائیل ادعا کردند که این حمله خسارات زیادی نداشته و سامانه‌های حیاتی به‌خوبی محافظت‌شده بودند. نکته قابل‌ذکر این است که منبعی که این خبر را بیان کرد با زیرکی از بیان اینکه کدام‌یک از حملات خسارت نداشته، فرار کرده است.

به دلیل اینکه از چندین حمله نام‌برده و سپس گفته که «این حمله» خسارت نداشته و دقیق معلوم نکرده است که کدام‌یک از حملات خسارت نداشتند. این خبر در آگوست ۲۰۱۴ در یکی از رسانه‌های اسرائیلی منتشر شد. همچنین آن‌ها ادعا کردند که در ماه ژانویه همان سال برخی از ایمیل‌های وزارت دفاع اسرائیل آلوده به ویروس شدند که البته قصد اصلی آن‌ها اتهام به ایران بود. نکته دیگر اینکه در برخی از اخبار آمده بود که وب‌گاه‌های دولتی اسرائیل خسارت زیادی ندیدند و هیچ‌گونه نفوذ اطلاعاتی نیز واقع نشد.

۲. حملات مداوم به سامانه‌های رایانه‌ای؛ در ژوئن ۲۰۱۳ نتانیاهو در اجلاس جنگ سایبر در تل‌آویو، ایران را متهم به حملاتی به سامانه‌های اسرائیل کرد. این نخست‌وزیر در آن زمان اعلام کرد که جزئیاتی مربوط به تعداد این حملات در دسترس نیست؛ اما گفت که سامانه‌های حیاتی ملی مانند قطارها، تأسیسات آب و برق و بانک‌ها موردحمله قرار گرفتند و سامانه‌های آب و برق و وب‌گاه‌های بانکی اسرائیل نیز درخطر هستند.

وی این حملات را مستقیماً به ایران، حماس و حزب‌الله نسبت داد. این شخص ادعا کرد که تعداد کمی از اخبار مربوط به این حملات آشکار می‌شوند و ما اکثر حملات آن‌ها را خنثی می‌کنیم! مقامات اسرائیلی ادعا کردند که این حملات چندین وب‌گاه‌ را مختصراً مختل کردند.

۳. حمله به وب‌گاه‌های جاسوسی اسرائیل مانند موساد و شاباک و صاهال؛ به گزارش RT در سال ۲۰۱۴، هکتیویست‌ها به وب‌گاه‌های مذکور حمله کردند و در این گزارش نامی از ایران به میان نیامد اما آن‌ها به‌طور ضمنی ایران را دخیل دانستند. دلیل ما برای اثبات این امر، این است که از حملات هکرها به اسرائیل در جریان جنگ غزه سخن به میان آوردند و چون حملات سایبری را در جریان جنگ غزه کار ایران معرفی کردند و هردوی این حملات را ناشی از کار یک گروه از هکرها می‌دانند، پس به نظر آن‌ها حملات سایبری به وب‌گاه‌های اسرائیل نیز کار ایران است. علت این حملات، ربوده شدن کمک‌های انسانی به غزه بیان ‌شده بود. البته اسرائیل در همان زمان گفت که علت این حملات به خاطر نقص وب‌گاه‌های دولتی نبود.

حملات سایبری

۴. حمله به ۳۷۰ وب‌گاه‌ اسرائیل؛ در سپتامبر سال ۲۰۱۲ در برخی خبرگزاری‌ها آمده بود که گروه امنیت دیتاکدرز (Data Coders) که به گفته برخی متعلق به ایران است، در جواب ساخت فیلم‌های توهین‌آمیز به اسلام به وب‌گاه‌های اسرائیل حمله کردند. طبق این اخبار حملات به وب‌گاه‌هایی مانند پروژه‌های ویژه امنیتی اسرائیل (ISSP)، وب‌گاه‌ محصولات امنیتی OneSecurity و بانک توا (Teva Bank) بوده است.

۵. حمله به وب‌گاه‌ بانک دیسکونت (Bank Discount)؛ هاآرتض (Haaretz) در گزارشی اعلام کرد که هکرها به وب‌گاه‌ این بانک حمله کردند ولی دسترسی به حساب‌های مردم پیدا نکردند. این حملات به ایران، ترکیه، مراکش و لبنان نسبت داده شده است.

۶. حمله به ۲۲۰ وب‌گاه اسرائیل؛ در جولای ۲۰۱۲، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه گروهی از هکرهای ایرانی در جواب ترور داریوش رضایی‌نژاد، دانشمند هسته‌ای ایران، حملاتی را به ۲۲۰ وب گاه اسراییل انجام داده اند. این وب‌گاه‌ها شامل شرکت‌های متعلق به این رژیم نیز می‌شد.

۷. حمله به دوربین‌های امنیتی تونل کارمل در اسرائیل؛ در سال ۲۰۱۳ گزارشی منتشر شد و اعلام کرد که حمله‌ای با بدافزار تروجان به دوربین‌های امنیتی تونل مذکور واقع شد و متخصصین گفتند که بعید نیست این حمله کار ایران باشد. نکته جالب اینکه اسرائیل ادعا کرده است که خودش به هکرها اجازه هک می‌داده تا آن‌ها را ردیابی کند و اطلاعات غلط به آن‌ها بدهد. رسانه‌ها معتقدند این حمله در ۸ سپتامبر توسط یک تروجان صورت گرفت و به مدت بیست دقیقه موجب قطعی دوربین‌ها شد.

۸. حمله به پایگاه داده ارتش اسرائیل؛ در نوامبر ۲۰۱۲ وب‌گاه‌ هکرید (hackread) خبری را منتشر کرد که در آن ادعا شده بود که گروهی از هکرها که خود را مجاهدین اسلامی می‌دانند و به ایران نسبت داده‌شده بود به پایگاه داده ارتش اسرائیل حمله و ۵۰۰۰ ایمیل تهدیدآمیز به مقامات نظامی آن ارسال کردند. در این ایمیل‌ها به زبان عبری نوشته شده بود: «غزه محل دفن سربازان شما خواهد بود و تل‌آویو به یک گلوله آتش تبدیل می‌شود.» همچنین در این خبر آمده بود که هکرها به ۵۰۰۰ آدرس ایمیل مقامات نظامی اسرائیل دسترسی پیدا کردند. البته اسرائیلی‌ها ادعا کردند که ۳۰۰۰۰ وب‌گاه‌ آن‌ها از زمان حمله هوایی به غزه هک شدند و بعید نیست که قصد آن‌ها اتهام به ایران باشد.

۹. حمله به شرکت برق اسرائیل؛ در سپتامبر ۲۰۱۲ در یکی از وب‌گاه‌های اسرائیلی خبری منتشر شد که مدعی شد هرروزه حملاتی بین ۱۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ حمله به این شرکت صورت می‌گیرد و تعداد زیادی از آن‌ها خنثی می‌شود. رون تال (Ron Tal)، مدیر شرکت برق اسرائیل، گفت که تعدادی از این حملات کار ایران است. البته به‌طورکلی در این خبر آمده بود که این حملات توسط تروریست‌های سایبری صورت می‌گیرد که قطعاً منظور آن‌ها ایران نیز هست.

۱۰. حمله به ۴۵ وب‌گاه‌ اسرائیل توسط گروه امنیتی هک ایران؛ در سال ۲۰۱۲ خبری در هکرید مبنی بر هک وب‌گاه‌های اسرائیل و تغییر صفحه نخست (deface) آن منتشر شد. در یک وب‌گاه‌ آلمانی نیز گفته شد که این هکرها بیش از ۱۳۰۰ وب‌گاه اسرائیلی را در طی دو روز کردند. این وب‌گاه‌ها شامل وب‌گاه‌های تجاری، نرم‌افزاری و درمانی می‌شدند.

۱۱. عملیات «سرو ناپایدار»؛ شرکت چک‌پوینت ادعا می‌کند که هکرهای ماهر به عرضه‌کنندگان تجهیزات نظامی، شرکت‌های مخابراتی و چندرسانه‌ای و دانشگاه‌های اسرائیل حمله کرده‌اند و اطلاعاتی را به سرقت برده‌اند. شرکت چک‌پوینت این عملیات را «درخت سدر ناپایدار» (Volatile Cedar) نامید؛ اما محققین ادعا کرده‌اند که علاوه بر هکرهای لبنان، هکری ایرانی نیز در این عملیات دخالت داشتند. آن‌ها مدعی شدند که این هکر ایرانی متعلق به گروهی از هکرهای ایرانی به نام (ITSEC) است.

حملات سایبری

برخی اظهار کرده‌اند که این حملات هم شامل تغییر صفحات نخست وب‌گاه‌ها می‌شود و هم شامل حملات به بانک‌ها برای سرقت اطلاعات و جاسوسی اطلاعات. دنیل کوهن (Daniel Cohen)، هماهنگ‌کننده برنامه جنگ سایبر موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS)، گفت: «حملات به سمت پایگاه‌های داده پیش می‌رود و هکرها سعی می‌کنند رمز عبور و جزئیات اطلاعات مردم را به دست آورند.» وی افزود: «اگر حزب‌الله پشت عملیات سرو ناپایدار باشد، نشان‌دهنده‌ی توانمندی فعالان غیردولتی در زمینه‌ی حملات سایبری است.

بدافزاری که در این عملیات هست، در میان گروه‌های نظامی، بسیار پیشرفته است. این اولین بار است که حزب‌الله، حملات سایبری گسترده‌ای انجام می‌دهد. شما باید مشارکت ایران و حزب‌الله را متوجه شوید. ایرانی‌ها به حزب‌الله برای کسب اطلاعات کمک می‌کنند.»

۱۲. حمله به زیرساخت‌های اینترنتی در روز قدس؛ در سال ۲۰۱۴ گزارشی در یکی از وب‌گاه‌های مربوط به اتحادیه اروپا به نقل از یکی از مقامات دفاعی اسرائیل گفت که هکرهای ایرانی حملات متعددی به زیرساخت‌های اینترنتی اسرائیل در جریان جنگ غزه کرده‌اند. در این گزارش آمده بود که این کار در روز جمعه آخر ماه رمضان (روز قدس) برای عدم دسترسی به وب‌گاه‌های اسرائیلی صورت گرفت. همچنین در یکی از رسانه‌های رژیم صهیونیستی آمده بود که ایران در تلاش بود که حملات سایبری گسترده‌ای علیه وسایل ارتباطی اسرائیلی‌ها انجام دهد. در گزارش مذکور آمده بود که این حملات خنثی شد.

۱۳٫ گزارش کلیراسکای و اتهام به ایران؛ همزمان با افشاء اخبار جاسوسی رژیم صهیونیستی از مذاکرات ایران با ۱+۵ توسط بدافزار دوکو، اخباری از سوی یک شرکت اسرائیلی به نام کلیراسکای (ClearSky) مبنی بر حملات ایران به اسرائیل و اهدافی در آسیای مرکزی منتشر شد. انتشار این گزارش از سوی این رژیم به‌منظور دور کردن اذهان عمومی از حملات گسترده سایبری اسرائیل به ایران بود. در این گزارش آمده بود که ایران، شرکت‌های امنیتی، سامانه‌ی نیروهای ذخیره‌ی وزارت دفاع را از سال ۲۰۱۱ مورد هدف قرار می‌داد.

۱۴٫ اتهام حمله به وزارت دفاع اسرائیل؛ در آگوست ۲۰۱۵ رسانه‌ی time of Israel خبری مبنی بر تلاش‌هایی برای حمله به وزارت دفاع اسرائیل منتشر کرد و مقامات این رژیم مدعی شدند که توانستند این حمله را خنثی کنند. در پی آن، یکی از مقامات ارتش این رژیم که نامش فاش نشد، گفت که اسرائیل با حملاتی از سوی دشمنان و به هر شکلی روبه‌رو می‌شود.

وی در سخنانی، ایران را یکی از عاملان حمله به شبکه‌های اسرائیل دانست. وی گفت: «ما از هر جهتی با حمله‌ی سایبری مواجه شده‌ایم. در سال گذشته در جریان جنگ غزه، ما با مشکلاتی مواجه شدیم که قبل از آن چنین چیزی را ندیده بودیم. این حملات به‌وسیله‌ی حزب‌الله، حماس، گروه‌های هکری فلسطینی و ایران هدایت می‌شوند. آن‌ها نشان دادند که ظرفیت‌های بالایی در طی چند سال اخیر به دست آورده‌اند.»

۱۵٫ اتهام شرکت چک‌پوینت؛ شرکت چک‌پوینت در سال ۲۰۱۵ در گزارشی ادعا کرد که هکرهای ماهر به عرضه‌کنندگان تجهیزات نظامی، شرکت‌های مخابراتی و چندرسانه‌ای و دانشگاه‌های اسرائیل حمله کرده‌اند و اطلاعاتی را به سرقت برده‌اند. شرکت چک‌پوینت این عملیات را «درخت سرو ناپایدار» (Volatile Cedar) نامید؛ اما محققین ادعا کرده‌اند که علاوه بر هکرهای لبنان، هکری ایرانی نیز در این عملیات دخالت داشتند. آن‌ها مدعی شدند که این هکر ایرانی متعلق به گروهی از هکرهای ایرانی به نام (ITSEC) است.

برخی اظهار کرده‌اند که این حملات هم شامل تغییر صفحات نخست وب‌گاه‌ها می‌شود و هم شامل حملات به بانک‌ها برای سرقت اطلاعات و جاسوسی اطلاعات. دنیل کوهن (Daniel Cohen)، هماهنگ‌کننده برنامه جنگ سایبر موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS)، گفت: «حملات به سمت پایگاه‌های داده پیش می‌رود و هکرها سعی می‌کنند رمز عبور و جزئیات اطلاعات مردم را به دست آورند.»

وی افزود: «اگر حزب‌الله پشت عملیات سرو ناپایدار باشد، نشان‌دهنده‌ی توانمندی فعالان غیردولتی درزمینه‌ی حملات سایبری است. بدافزاری که در این عملیات هست، در میان گروه‌های نظامی، بسیار پیشرفته است. این اولین بار است که حزب‌الله، حملات سایبری گسترده‌ای انجام می‌دهد. شما باید مشارکت ایران و حزب‌الله را متوجه شوید. ایرانی‌ها به حزب‌الله برای کسب اطلاعات کمک می‌کنند.»

این نکته را نباید از نظر دور داشت که رژیم صهیونیستی هیچ‌گاه سخن از حملات خود به میان نمی آورد و همیشه خود را قربانی حملات سایبری نشان می دهد.

منبع: برسام

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد