به گزارش فناوری فرهنگی، محمد جواد آذری جهرمی در پاسخ به سؤال فارس درباره اینکه اخیراً مدیر یک شبکه اجتماعی ایرانی اعلام کرده که فعالیت این شبکه دیگر به صرفه نیست و از تصمیم تعطیلی این شبکه خبر داده است، درباره این شبکه شاید تغییر رفتار مشترکان در منسوخ شدن مدل این شبکه را بتوان تأثیرگذار دانست، اما درباره پیامرسان های ایرانی نمیتوان این تصور را داشت، چه برنامه منظمی برای حمایت از پیامرسانهای داخلی وجود دارد که در آینده شاهد خبر تعطیلی پیامرسانهای ایرانی نباشیم، گفت: در عرصه فعالیت اقتصادی بخش خصوصی، حساب دو دو تا چهار تا است و نمیتوان از بخش خصوصی انتظار سرمایهگذاری حاکمیتی را داشت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: هر حوزهای که مشتری نداشته باشد، طبیعتاً پس از مدتی سرمایهگذاری در آن توجیهپذیر نیست و اگر پروژهای بسیار خوب داخل کشور توسعه داده شده باشد و از لحاظ فنی نیز خوب باشد و مدل درستی نیز داشته باشد، اما استراتژی توسعه بازار نداشته باشد، موفق نخواهد بود و با مشکل مواجه خواهد شد.
وی گفت: از نظر قوانین حمایتی، شورای عالی فضای مجازی برای حمایت حاکمیتی از پیامرسانها مصوبهای دارد که این مصوبه دارای مراحلی است که پیامرسانهای داخلی باید خود را رشد دهند و به مرحلههای بالاتر برسانند و این مصوبه ابلاغ شده و باید جاریسازی شود.
جهرمی یادآور شد: این مصوبه برای اجرا به چند آئین نامه نیاز داشت که آئین نامه حمایت های قضایی در دادستانی کشور در حال تهیه است و آئین نامه مقرراتگذاری توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با یک ماه تأخیر آماده و برای تأیید به مرکز ملی فضای مجازی ارسال شده و در صورت تأیید مرکز، در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به تصویب خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: تمامی این آیین نامهها پس از تهیه باید در شورای عالی فضای مجازی به تصویب برسند.
جهرمی گفت: البته وضعیت غیررقایتی مطلوب نیست و ضرر آن متوجه کاربر نهایی میشود.
۱۰ هزار متخصص امنیت سایبری تربیت میکنیم
وزیر ارتباطات از حمله شب گذشته به تعدادی از وبسایتهای ایرانی خبر داد و در عین حال گفت: این حملات شناسایی و دامنه آنها کنترل شده است.
به گزارش فارس، محمد جواد آذری جهرمی خبر داد: شب گذشته تعدادی از وبسایتهای ایرانی مورد حمله deface قرار گرفتند، هرچند خوشبختانه شناسایی و دامنه آن کنترل شد اما لزوم هوشیاری ما جدی است.
وی افزود: هرچه اقتدار ما بیشتر میشود آماج حملات بیشتری قرار میگیریم، برخلاف ادعای برخی جمهوری اسلامی در حال حاضر قربانی حملات سایبری است.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه امنیت فضای سایبر و حفظ داراییهای سایبری کشور بسیار با اهمیت است گفت: تربیت 10 هزار نیروی امنیت سایبری را در 4 سال در دستورکار قرار دادیم.
وی افزود: تربیت این نیروها از طریق مراکز آپای دانشگاههای کشور صورت خواهد گرفت.
منبع: آی تی آنالیز